Брошка, инкрустирана с диаманти подобна на тази, която е носила покойната

...
Брошка, инкрустирана с диаманти подобна на тази, която е носила покойната
Коментари Харесай

Продават на търг брошка, в която блести ярък диамант

Брошка, инкрустирана с диаманти подобна на тази, която е носила починалата кралица Елизабет, се чака да бъде продадена за към 6 милиона $ на търг на в Женева. Диамантът „ Allnatt “, който стои в основата на бижуто, е с яркожълт цвят и тегло 101,29 карата.  

 
Тук държа прелестния елмаз Allnatt, инсталиран от " Картие "  през 1952 година Наричаме го Allnatt, тъй като първият прочут притежател на камъка е майор Алфред Ърнест Олнат, английски състезател, колекционер на картини и човеколюбец. Той донася този камък на Cartier през 1952 година, където те сглобяват тази красива монтировка, въодушевена от цветя. 
Катрин Бекет, началник на отдел „ Продажби на бижута “ в аукционна къща  " Собтис "  

Смята се, че камъкът е придобит в Южна Африка преди повече от 100 години. Той е толкоз значим, че е взел участие в интернационалните изложения, в това число в музея „ Смитсониън “ във Вашингтон. Това е първият път, в който той се продава от съвсем 30 години насам.

Allnatt не е единственият драгоценен камък, който привлича интереса на колекционерите. Вътрешно безукорен елмаз с цвят Е и тегло 37,61 карата се чака да бъде продаден за съвсем два милиона $. Търгът ще се организира на 14 май в хотел в Женева. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР